Okul kurallarımız

Her toplumsal yerde sosyal bir aktivite vardır ve sosyal bir toplumun kuralları vardır. Hayatın nasıl kuralları varsa okullarında belli bir kuralları vardır. Yaşam boyunca ilkokul, lise, üniversite kurumlarında eğitim görüyoruz. İşte bu gibi yerlerde okul kuralları çok önemli olmaktadır.

Neredeyse yaşam boyunca okul hayatımız olmaktadır. Yaşam gereği sosyal toplumsal gruplar içerisinde yer alıyoruz. İlkokul, ortaokul, lise derken sürekli bir eğitim içerisindeyiz. Okulun işleyişi ve düzeni için okul kuralları çok önemlidir. Okul kuralları, okulda öğrenciler arasında düzeni sağlar. Bu kurallara ilkokulda ve lisede uymalıyız ki güzel bir eğitim alabilelim. Kurallara uyarsak başarılı bir öğrenci olabiliriz. Okullarda uyulması gereken kuralları maddeler halinde, resimli bir şekilde paylaştık. Elimizden geldiğince kuralları iyi bilelim ve bu kurallara uyalım. Arkadaşlarımızı kurallar konusunda uyaralım. Herkes kurallara uyarsa okul düzeni ve başarısı artar.

Okul Kuralları Nelerdir?

• Okula zamanında gelip, zamanda gitmeliyiz. (Okulun belirlediği saatlerin dışında, okul dışında olmamalıyız.)
  • Okullarda yapılan törenlere ve etkinliklere katılmalıyız. (Törenlerde ve etkinliklerde arkadaşlarımızla konuşmamalıyız. Güzel bir şekilde yapılan konuşmaları dinlemeliyiz.)
  • Başka bir sınıfa ders esnasında gittiğimizde, kapıyı yavaşça çalıp, izin alarak sınıfa girmeliyiz.
  • Sınıf ve okul kapılarını ellerimizle açmalıyız. Ayak hareketiyle kapıları açmamalıyız.
  • Derslerimizi iyi takip etmeliyiz. Derslere zamanında girip çıkmalıyız. Geç kalırsak öğretmenimizden özür dileyip, izin alarak derse girmeliyiz.
  • Ders esnasında sınıf içinde izinsiz gezmemeliyiz.
  • Ders esnasında zorunlu olmadıkça, tuvalet ve su içmek izin almamak gerekir. Bu gibi ihtiyaçlarınızı teneffüs de gideriniz.
  • Okulumuza ait araç-gereçleri güzel bir şekilde kullanmalıyız. Kullandıktan sonra yerine koymalıyız.
  • Kişisel araç ve gereçlerinizi kullanırken temiz, düzenli olmalıyız.
  • Sıra da otururken yere çöp atmamalıyız.
  • Sıra altlarına kalem açmamalıyız.
  • Sınıftan çıkarken penceleri kapamalıyız ve sıra altlarında çöp bırakmamalıyız.
  • Okul kıyafetimizin düzenli ve temiz olmasına dikkat etmeliyiz.
  • Okul kıyafeti dışında okula başka sivil bir kıyafetle gelmemeliyiz.
  • Sınıfa girip çıkarken, gürültü yapmamalıyız.
  • Sınıfa girip çıkarken bağırıp, çevremizi asla rahatsız etmemeliyiz.
  • Sınıf ve koridorda asla oyun oynamamalıyız. Oyunlarımızı okul bahçesinde oynayabiliriz.
  • Yerlere çöp atmamalıyız. Çöp atan arkadaşlarımızı uyarmalıyız.
  • Daima büyüklerimize saygı göstermeliyiz ve küçüklerimizi sevmeliyiz.
  • Ülkemizi ve vatanımızı çok sevmeliyiz.
  • Derslerimizde başarılı olmak için çok çalışmalıyız.
  • Sınıfta alınacak ortak kararlara uymalıyız.
  • Arkadaşlarımızı üzmemeliyiz.
  • Bize verilen görevleri en iyi şekilde yapmalıyız.
  • Bulduğumuz kayıp eşyaları sahibine vermeliyiz.
  • Arkadaşlarımıza yardım etmeliyiz ve bize yardım edildiği zaman teşekkür etmeliyiz.
  • Birini üzdüğümüzde ondan özür dilemeliyiz.
  • Arkadaşımızın hatasını söylerken onu kırmaktan kaçınmalıyız.
  • Sınıfta parmak kaldırmadan söz almamalıyız.
  • Ders esnasında arkadaşlarımızla sohbet etmemeliyiz.
  • Arkadaşımız konuşurken, onun sözünü kesmemeli ve sözü bitinceye kadar dinlemeliyiz.
  • Arkadaşlarımızı sürekli şikayet etmemeliyiz.
  • Arkadaşlarımızı küçük düşürücü lakaplar takmamalıyız.
  • Ders esnasında cep telefonuyla oynamamalıyız.
  • Ders esnasında kamera ile çekim yapmamalıyız.
  • Sınıfta bir şey yiyip, içmemeliyiz.
  • Beslenme saatinde yediklerimizi yere dökmemeliyiz.
  • Oynadığımız oyunlarda sıramızı beklemeliyiz.
Yayın: 09.12.2018 - Güncelleme: 30.09.2022 10:56 - Görüntülenme: 267